dimecres, 8 de gener del 2014

Dades 8 de gener de 2014

La jornada d'avui ha estat molt semblant als darrers dies des d'un punt de vista meteorològic: domini dels intervals de núvols alts i mitjos, sense precipitacions i amb ambient primaveral. Ara per ara seguim sota els efectes indirectes de potents pertorbacions que circulen per l'Atlàntic i que ens porten fronts que arriben molt desgastats a casa nostra. De cara a demà tot seguirà si fa no fa igual, amb núvols prims i més núvols baixos a l'est, ja que ens afectarà una massa d'aire humida del mar, les temperatures seran semblants a les d'avui. A partir de divendres i el cap de setmana el temps serà una mica  més insegur, amb temperatures que baixaran una mica. I ara com ara els models per la setmana vinent dibuixen canvis, amb baixada de temperatures clara i possible inestabilització. Ja veurem com acaba tot plegat, però sembla que la setmana vinent l'hivern de debò treurà per fi el nas.

Les temperatures d'avui han estat encara més altes que ahir, amb màximes entre els 14 i 18ºC i mínimes entre els 0 i 7ºC i amb una forta inversió tèrmica de matinada. El vent ha bufat fluix del sud-est, la humitat ha estat moderada i la visibilitat ha estat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 16,2ºC
T. Mínima: 4,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 17,3ºC
T. Mínima: 5,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 15,8ºC
T. Mínima: 2,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 14,3ºC
T. Mínima: 6,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,7ºC
T. Mínima: 0,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 17,0ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 15,6ºC
T. Mínima: 6,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 
Fenomens observats: rosada a primera hora del matí, parheli a la tarda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada