divendres, 16 d’octubre del 2015

Dades 16 d'octubre de 2015

Avui hem tingut un nou dia de temps estable, amb cel serè arreu de l'interior i Pirineu a primera hora i alguna boira molt local, i per altra banda els bancs de núvols baixos que afectaven bàsicament el litoral i prelitoral, i que més o menys s'han anat mantenint tot el dia. A partir de mig matí i sobretot migdia, han anat entrant bandes de núvols prims des del sud i que han avançat cap al nord deixant el cel mig enteranyinat tot i que amb clarianes. Aquests núvols provenen d'una depressió activa que es situa al sud-oest de la península i que els propers dies, gairebé durant tota una setmana, es situarà en aquella zona, per tant a nosaltres no ens afectarà directament tot i que sí que tindrem més núvols. La propera nit serà ja menys freda que les dues últimes i amb cel entre mig i molt tapat a força llocs, mentre que demà tindrem núvols i clarianes, més tapat cap a l'est del país i amb temperatura que puja una mica més. De cara a diumenge tot continuarà igual, i sembla que aquesta situació es pot allargar força dies, potser fins a finals de la propera setmana.

Les temperatures màximes d'avui s'han situat entre els 14 i 19ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 0 i 4ºC, amb inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona tret de primera hora del dia que hi havia una mica de boirina, i el vent ha bufat fluix de sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  15,0ºC
T. Mínima:    2,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  15,7ºC
T. Mínima:    3,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     16,0ºC
T. Mínima:       1,2ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     14,2ºC
T. Mínima:       3,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     19,1ºC
T. Mínima:       1,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    15,8ºC
T. Mínima:      2,3ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     16,7ºC
T. Mínima:      -0,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     14,9ºC
T. Mínima:       4,4ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: rosada, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada