diumenge, 25 de novembre del 2012

Fotografies de la setmana (19 a 25 de novembre de 2012)

Dilluns 19 de novembre: degut a les pluges de les darreres setmanes i que les temperatures no han estat gaire fredes, han començat a sortir bolets per tot arreu. En aquesta imatge presa des dels terrenys dels dipòsits municipals de Calaf, a on hi ha l'estació meteorològica XOM, es pot veure un grup d'una quarantena de bolets d'una espècie que no he sabut identificar, però que sobta veure'ls amb aquesta abundància. Tenen un color marronós i el barret fa un diàmetre d'uns 10-12 cm:






Dimarts 20 de novembre: va ser un dia amb poca història meteorològica. El matí va començar amb boires espesses a primera hora que es van desfer ràpidament, quedant un migdia i tarda en assolellats, tal i com es veu en aquesta imatge presa des de Calaf:





Dimecres 21 de novembre: el dia va ser força ennuvolat amb núvols alts i mitjos que van donar una bona sortida de sol, com aquesta que es va veure des de Calaf:





Dijous 22 de novembre: és època de bolets, i de la mateixa manera que surten bolets d'espècies desconegudes també en comencen a sortir de comestibles, com aquests fredolics fotografiats en algun lloc de la comarca:





Divendres 23 de novembre: la tardor va avançant i amb ella el paisatge comença a prendre els colors propis de l'època, amb el canvi de tonalitat dels roures cap al marró, el verd dels sembrats i el blau del cel:





Dissabte 24 de novembre: el matí començava amb intervals de núvols alts i mitjos, poc importants, i amb alguns bancs de boira que anaven desfilant, com ara aquests prop de Calaf. A mig matí migdia ja s'havien desfet del tot o bé s'havien convertit en núvols baixos:





Diumenge 25 de novembre: després d'un matí emboirat com el d'ahir, un altre cop han predominat els núvols alts i mitjos que han anat desfilant pel cel sense massa conseqüències. En aquesta imatge presa des dels plans de Conill s'aprecien bonics bancs d'altocúmuls en direcció nord-oest:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada