diumenge, 18 de novembre del 2012

Fotografies de la setmana (12 a 18 de novembre de 2012)

Dilluns 12 de novembre: el dia va ser molt estable i tranquil, amb domini del sol a zones altes i boira a zones baixes degut a la inversió tèrmica. En aquesta imatge feta al sud de la comarca d'Osona s'aprecia la bona visibilitat que hi havia a mig matí. En primer terme el poble de Centelles, al fons el Montseny:






Dimarts 13 de novembre: el temps era lleugerament inestable degut a la proximitat d'una pertorbació situada al Mediterrani, tot i que ens afectava amb vent sec de gregal i portava poca pluja. Tot i així, el cel es veia ennuvolat des de Calaf, a primera hora de la tarda:





Dimecres 14 de novembre: el temps continuava lleugerament insegur degut a la pertorbació mediterrània, tot i que tant sols provocava núvols i clarianes, i a poc a poc s'anava imposant el sol:





Dijous 15 de novembre: el temps ja era ben estable, i predominava el sol de forma clara, sobretot a la tarda. Tant sols apareixien alguns intervals de núvols molt poc importants, tal i com es pot veure en aquesta imatge feta des de Calaf en direcció est:





Divendres 16 de novembre: l'estabilitat era total, i la humitat elevada i les temperatures fredes de la matinada provoquen en aquesta època l'aparició de bancs de boira matinal que acostumen a desfer-se a migdia.





Dissabte 17 de novembre: el temps ja va començar a inestabilitzar-se des de bon matí i van començar a caure ruixats, més febles i dispersos al matí i més abundants a la tarda sobretot al sud i ponent del país. En aquesta imatge feta des de Calaf a primera hora del matí s'aprecia com queia un ruixat moderat:





Diumenge 18 de de novembre: el dia ha estat força tapat degut a la pertorbació centrada damunt del
Mediterrani, tot i que en general (tret d'alguns punts de les comarques gironines) les pluges han estat molt febles, i fins i tot s'han obert clarianes. En aquesta imatge de Calaf s'aprecia el cel ennuvolat i amb aspecte caòtic:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada