divendres, 23 de novembre del 2012

Dades 23 de novembre de 2012

La jornada d'avui ha estat molt tranquil·la i en general ha dominat el sol amb intervals de núvols prims, tot i que hi havia boires matinals a llocs enclotats i sobretot a ponent. En general estem sota el domini d'un anticicló que frena els fronts que s'apropen per l'oest i que tant sols permet l'arribada d'aquests núvols alts, molt desfets i que no porten cap precipitació. Per demà i diumenge el temps serà similar, amb sol, boires matinals i núvols prims. Per dilluns a la tarda-nit es preveu l'arribada d'una pertorbació més activa que portarà pluges la nit de dilluns a dimarts, que serien generals i potser moderades, enretirant-se a partir del matí de dimarts, i amb una entrada d'aire més fred posterior que farà baixar clarament les temperatures, portarà vent fort i nevades a les muntanyes. Aquest tipus de temps variable podria persistir pràcticament tota la setmana vinent.

Les temperatures d'avui han pujat pel que fa a les màximes, amb valors compresos entre els 12 i 18ºC, i mínimes que s'han mogut entre 1 i 7ºC, amb una marcada inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix i de direcció variable tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 13,5ºC
T. Mínima: 2,3ºC
Precipitació: 0,2 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 13,4ºC
T. Mínima: 1,7ºC
Precipitació: 0,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 13,6ºC
T. Mínima: 3,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 12,5ºC
T. Mínima: 6,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 18,6ºC
T. Mínima: 0,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: 5,7ºC
Precipitació: inapreciable
Fenomens observats: pluja, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada