dimarts, 27 de novembre del 2012

Dades 27 de novembre de 2012

La situació meteorològica del dia s'ha caracteritzat pel cel tapat tot el dia i pluges al migdia i a la tarda, preferentment, que han anat avançant des del sud-oest i que han estat generals, i amb quantitats entre febles i moderades i fins i tot amb estones en que la precipitació ha estat d'aiguaneu a mitja tarda coincidint amb els moments de major intensitat de la pluja. A partir d'aquest vespre s'enretiren les pluges i començarà a entrar amb força el vent de mestral, que demà aclarirà el cel i deixarà un ambient ben fred, de ple hivern, però sense precipitacions tret de les nevades pirinenques. La resta de la setmana serà força freda, tot i que no sembla que hi hagi d'haver més precipitacions, i amb vent molt fort entre demà i dijous.

Una imatge del radar del SMC d'aquesta tarda, just en el moment en que plovia amb més ganes i queien volves de neu barrejades:



Les temperatures d'avui han baixat de forma contundent, amb valors de les màximes entre els 5 i 9ºC i que s'han donat a la matinada, i mínimes entre els 2 i 5ºC, amb vent que ha bufat fluix i de direcció variable amb algun cop de nord-oest.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 6,1ºC
T. Mínima: 2,7ºC
Precipitació: 10,5 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 6,1ºC
T. Mínima: 2,4ºC
Precipitació: 5,6 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 6,4ºC
T. Mínima: 2,9ºC
Precipitació: 8,4 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 5,3ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 8,5 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 9,1ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 6,8 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 7,0ºC
T. Mínima: 4,1ºC
Precipitació: 5,8 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 13,7ºC
T. Mínima: 7,8ºC
Precipitació: 0,9 mm
Fenomens observats: pluja, boirina, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada