dissabte, 24 de novembre del 2012

Dades 24 de novembre de 2012

Avui hem tingut un dia ben semblant al d'ahir, amb intervals de núvols prims tot el dia sense massa conseqüències, i moltes boires matinals que s'han desfet molt ràpidament. Seguim en una situació poc definida i dominada per un anticicló situat al mediterrani que ens afecta, i un front poc actiu estacionari a l'oest de la península que no ens acaba d'arribar. Per demà la situació serà semblant, amb ambient en general tranquil i dominat pels núvols prims, i altra vegada amb freqüents boires i boirines matinals. De cara a dilluns sí que s'acostarà una pertorbació més activa que taparà el cel, i entre dilluns a la nit i dimarts al matí pot donar pluges, que podrien ser generals i moderades. Un cop s'allunyi aquesta pertorbació ens entrarà una massa d'aire més freda, per la qual cosa les temperatures baixaran en picat dimecres amb fort vent de mestral, situació que seguiria de cara a dijous. El cap de setmana  encara és una incògnita, ja que podria augmentar la inestabilitat amb aire fred aprop nostre. Caldrà anar veient l'evolució dels models els propers dies.

Pel que fa a les temperatures d'avui, han estat suaus amb màximes entre els 13 i 17ºC i mínimes entre els 3 i 8ºC i amb una marcada inversió tèrmica un dia més. El vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 14,6ºC
T. Mínima: 4,9ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 13,6ºC
T. Mínima: 4,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 14,6ºC
T. Mínima: 3,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 12,8ºC
T. Mínima: 7,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,9ºC
T. Mínima: 2,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 15,9ºC
T. Mínima: 7,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 13,7ºC
T. Mínima: 5,2ºC
Precipitació: 0,0
 Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada