dimecres, 23 de novembre del 2016

Dades 23 de novembre de 2016

El dia ha començat amb cels tapats, alguna clariana esporàdica i sense precipitacions. A partir de migdia les pluges han començat a arrancar pel sud, i al llarg de la tarda i vespre s'han fet generals, moderades a intenses i de forma puntual amb tempesta i calamarsa. Ara mateix ens passa pel damunt el gruix de la pertorbació i les pluges poden continuar unes hores més fins entrada la nit, quan s'aturaran i aniran desapareixent de sud a nord. Demà el nucli de la depressió ja haurà passat, el vent gira a mestral no massa fort, i a primera hora del matí hi haurà moltes boires i núvols baixos. Al llarg del dia el cel s'aclarirà i quedaran núvols i clarianes amb ambient més fred. Divendres la situació seria similar a la de dijous,i entre dissabte i diumenge una pertorbació afectaria el sud de la península, i a nosaltres ens afectaria d'una forma més indirecta, amb cels tapats i alguna pluja feble.

Les màximes avui han pujat, amb valors entre els 13 i 18ºC, i la mínima ha baixat i s'ha enregistrat durant la tarda, amb valors entre els 5 i 9ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat més aviat dolenta i el vent ha bufat de llevant al matí i molt variable a la tarda, amb cops puntualment forts.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  16,4ºC
T. Mínima:    6,3ºC
Precipitació:16,6 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   15,0ºC
T. Mínima:     4,2ºC
Precipitació:  16,7 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   14,4ºC
T. Mínima:     5,7ºC
Precipitació: 17,2 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:  13,1ºC
T. Mínima:    6,1ºC
Precipitació: 29,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      17,6ºC
T. Mínima:        6,5ºC
Precipitació:    25,4 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      16.0ºC
T. Mínima:        9,2ºC
Precipitació:    10,6  mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      17,8ºC
T. Mínima:        7,5ºC
Precipitació:   17,4 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    15,4ºC
T. Mínima:      6,2ºC
Precipitació:  15,3 mm
Fenomens observats: pluja, tempesta, calamarsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada