dimarts, 24 de novembre del 2015

Dades 24 de novembre de 2015

El dia ha començat amb alguns bancs de boira gebradora a punts de l'altiplà,mentre que a la resta del país el cel estava serè. A partir de mig matí les boires s'han anat desfent i ha dominat el sol arreu, però a poc a poc han anat entrant bandes de núvols alts i mitjos des del nord, símptoma de l'acostament d'un nou front que ens afectarà demà. La propera nit s'anirà tapant i les temperatures seran clarament més altes que en dies enrere, mentre que demà tindrem núvols tot i algunes clarianes, i no es descarta alguna pluja molt feble, poca cosa. A la serralada pirinenca el front arribarà amb força i deixarà nevades que seran abundants al vessant nord, i moderades a la cara sud, per bé que la neu caurà a cotes més altes. Destacar per demà la ventada de mestral, que serà intensa, i la temperatura que serà més alta que en dies enrere malgrat que la sensació de fred serà marcada. Dijous tindrem un dia mig ennuvolat i ventós, mentre que divendres i el cap de setmana el temps s'aniria tranquil·litzant, amb vent que continuaria bufant amb menys intensitat, cels clars amb alguna boira matinal, i temperatura suau de dia i freda de nit.

Les temperatures del dia han continuat fredes, amb màximes entre els 4 i 9ºC i mínimes entre els -2 i -7ºC.La humitat ha estat moderada, la visibilitat més aviat dolenta i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   4,2ºC
T. Mínima:   -4,1ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   5,8ºC
T. Mínima:   -4,6ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     7,2ºC
T. Mínima:     -4,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     3,8ºC
T. Mínima:     -2,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      9,0ºC
T. Mínima:      -5,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     5,9ºC
T. Mínima:     -3,6ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     6,3ºC
T. Mínima:     -6,6ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     4,4ºC
T. Mínima:     -3,9ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: boira, gebre, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada