dijous, 19 de novembre del 2015

Dades 19 de novembre de 2015

El dia ha tornat a estar caracteritzat pel temps anticiclònic, amb sol i boires que de nou han tornat a afectar bàsicament les comarques de ponent, en molts casos persistents, mentre a la resta de Catalunya no hi havia ni un núvol. A curt termini no hi ha canvis, i seguirem amb temps tranquil, cels serens a bona part del país o amb algun núvol prim, i boires que de nou s'estendran i intensificaran a la nit a l'interior. Demà al matí tot continua igual, però cap al migdia i sobretot tarda i vespre el vent de ponent anirà agafant força ràpidament, desfent les boires i les inversions tèrmiques dels darrers dies. De cara a la nit ens arriba un front des del nord, amb ruixats al Pirineu i núvols a la resta, en principi sense pluja fora de la serralada. Dissabte tindrem un dia dominat pel vent de mestral, que bufarà amb força, alguns núvols fora del Pirineu amb molt bona visibilitat i nevades a la serralada, amb temperatures que baixaran en picat al llarg del dia. Diumenge el vent ja serà més fluix, i la temperatura plenament hivernal.

Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 10 i 21ºC, i les mínimes entre els 0 i 7ºC, amb marcada inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat regular i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 13,1ºC
T. Mínima:    3,9ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima: 17,1ºC
T. Mínima:    7,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    19,3ºC
T. Mínima:      4,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    13,2ºC
T. Mínima:      7,3ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     21,1ºC
T. Mínima:       1,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    11,2ºC
T. Mínima:      3,2ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    10,1ºC
T. Mínima:      0,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    13,3ºC
T. Mínima:      5,7ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada