divendres, 20 de novembre del 2015

Dades 20 de novembre de 2015

La jornada ha començat com les anteriors, amb estabilitat, cels serens i boires un dia més extenses a les planes interiors, avui encara més que en dies enrere. A partir de migdia, però, el vent ha començat a girar a ponent i s'ha intensificat tot desfent de forma progressiva les boires de ponent, a la vegada que el cel s'ha anat tapant de núvols alts i mitjos de nord a sud degut a l'arribada d'un front que portarà ruixats al Pirineu i una intensificació del vent a la resta. Demà tindrem intervals de núvols a bona part del país, nevades al Pirineu, en particular a la seva cara nord, i vent fort a molts punts, i amb temperatures que baixaran en picat al llarg del dia. Diumenge tindrem una jornada plenament hivernal, encara amb alguna nevada al Pirineu i fred viu, el vent bufarà encara però no tant fort com dissabte. Sembla que de cara a la setmana vinent es tornaria a imposar el temps estable, però fred sobretot de nit.

Les temperatures màximes s'han situat entre els 8 i 16ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 3 i 6ºC, amb un matí amb vent fluix de mestral, molta humitat i mala visibilitat, i una tarda amb bona visibilitat, vent moderat de ponent i baixa humitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  8,5ºC
T. Mínima:   5,1ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  8,5ºC
T. Mínima:   3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    13,7ºC
T. Mínima:      3,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     9,8ºC
T. Mínima:      6,2ºC
Precipitació:   0,1 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     15,6ºC
T. Mínima:       4,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     9,3ºC
T. Mínima:      6,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     8,8ºC
T. Mínima:      2,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     9,4ºC
T. Mínima:      6,1ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada