dimecres, 18 de novembre del 2015

Dades 18 de novembre de 2015

A grans trets, el dia ha estat semblant als darrers, amb situació dominada per un potent anticicló que provoca temps molt estable i, en conseqüència domini del sol a la major part del país, i boires a zones baixes i interiors. A diferència de dies enrere, però, avui la gran majoria de boires s'han desfet a migdia, quedant una tarda assolellada gairebé arreu. La propera nit però es tornaran a formar nombrosos bancs de boira, i les temperatures seran de nou força fredes, mentre que demà tindrem una jornada similar a la d'avui,amb sol i boires que en la seva major part desapareixeran abans de migdia, encara que en podria quedar alguna de persistent a la tarda. La temperatura de dia tornarà a ser suau als llocs amb cel serè, i fresca o una mica freda als llocs on aparegui la boira a l'interior. Divendres ja comença a canviar el temps, amb més núvols i vent que girarà a ponent, i s'intensificarà cada cop més, cosa que farà desaparèixer totes les boires. Dissabte i diumenge el vent gira a mestral i tramuntana, més fred però sec, amb cels nets i molt bona visibilitat tret de zones del Pirineu on podrà nevar. La temperatura el cap de setmana i principis de la propera setmana caurà en picat, sobretot als llocs on aquests dies ha dominat el sol.

Les temperatures màximes d'avui han estat més altes, amb màximes compreses entre els 10 i 22ºC, i mínimes entre els 0 i 6ºC, amb mala visibilitat, humitat elevada i vent que ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  9,5ºC
T. Mínima:   0,5ºC
Precipitació: 0,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima: 16,2ºC
T. Mínima:    6,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:    19,6ºC
T. Mínima:      3,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    13,5ºC
T. Mínima:      1,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     22,0ºC
T. Mínima:      -0,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    10,4ºC
T. Mínima:      3,5ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    10,6ºC
T. Mínima:      3,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    10,2ºC
T. Mínima:      0,7ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada