divendres, 9 de gener del 2015

Dades 9 de gener de 2015

El dia ha estat pràcticament igual al d'ahir, amb estabilitat i, per tant, sol a muntanya, litoral i prelitoral, i boires extenses i molt persistents a les planes interiors, algunes de les quals han estat puntualment gebradores, tal i com ha passat als voltants de Calaf a primera hora del matí. A nivell general seguim sota la influència d'un anticicló molt potent que ens agafa de ple, amb pressions que han superat els 1.040 milibars, fet molt poc corrent i que dóna fe de la potència de l'anticicló. Per aquesta nit i demà no es preveu massa canvis, i tornarem a tenir boira espessa. Demà si fa no fa tot continua igual, si bé l'acostament d'un petit front i l'augment de la força del vent podria fer enretirar part de les boires, i diumenge sí que sembla que el vent serà prou fort com per aixecar la boira. De cara a la setmana vinent tindrem temps estable, amb lleuger vent de mestral i temperatures no massa fredes.

Les temperatures màximes han estat fredes als llocs afectats per la boira, amb valors entre 1 i 3ºC, i més suaus als llocs amb sol, amb valors de fins a 7-8ºC. Les mínimes s'han situat entre els 0 i -5ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat molt dolenta i el vent fluix amb algun cop moderat de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     1,2ºC
T. Mínima:     -1,1ºC
Precipitació:  0,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     2,2ºC
T. Mínima:     -5,0ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       7,5ºC
T. Mínima:       -3,0ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      2,2ºC
T. Mínima:      -0,7ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       7,0ºC
T. Mínima:       -2,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     2,9ºC
T. Mínima:      0,5ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     2,9ºC
T. Mínima:      0,5ºC
Precipitació:  0,2 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     1,8ºC
T. Mínima:     -0,5ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada