dissabte, 17 de gener del 2015

Dades 17 de gener de 2015

Avui hem tingut un dia dividit en dues meitats, tal i com va passar ahir. El matí ha estat dominat per les boires que en ocasions han estat espesses i força extenses a tot l'altiplà. A partir de mig matí s'han anat aixecant i s'han començat a desfer, quedant un migdia i tarda serens, excepte al nord del Solsonès on la boira s'ha mantingut persistent. La propera nit serà força freda, amb glaçades generals i amb cel serè tret d'algunes boires matinals, i demà al matí el cel s'anirà tapant a poc a poc per l'acostament d'una nova pertorbació, amb ambient molt fred, i de cara a la tarda i vespre ja plourà al sud i ponent. Durant la nit la pluja s'anirà estenent arreu, i dilluns les precipitacions seran generals i moderades arreu, amb ambient fred i una cota de neu que es podria situar cap als 800 m per la nostra zona, esporàdicament per sota. Dimarts al matí l'ambient continuaria inestable, amb precipitacions ja més disperses i possiblement en forma de neu, i ambient ben fred, aclarint a la tarda. Dimecres seria un dia de transició, i dijous ens podria arribar una nova pertorbació, amb més precipitacions que podrien ser de neu a cotes baixes. L'ambient de ple hivern està garantit per tota la propera setmana.
 
Les temperatures màximes s'han situat entre els 1 i 9ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 2 i -2ºC, amb humitat elevada i mala visibilitat al matí, i baixa humitat i molt bona visibilitat a la tarda. El vent ha bufat amb cops moderats de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     4,8ºC
T. Mínima:     -1,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      0,9ºC
T. Mínima:      -2,3ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       5,3ºC
T. Mínima:       -1,5ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,0ºC
T. Mínima:      -0,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       9,1ºC
T. Mínima:        2,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     6,6ºC
T. Mínima:      0,7ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

Sense dades

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     4,9ºC
T. Mínima:     -0,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats:gelada, boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada