dijous, 15 de gener del 2015

Dades 15 de gener de 2015

Avui hem tingut un dia amb domini del sol a tot el país, tret de boires que s'han presentat a ponent i que han persistit fins a migdia, mentre que a la resta el sol ha dominat amb núvols prims que han aparegut sobretot a la tarda i que són el primer símptoma del canvi de temps que s'acosta i que ens afectarà a partir de la nit, amb cels tapats i pluges febles, i neu a la serralada pirinenca. Un cop el front s'enretiri, de cara a demà a la tarda, la temperatura baixarà amb força i l'ambient serà hivernal. Dissabte tindrem un dia fred però tranquil, i diumenge a darrera hora ens arriba una nova pertorbació amb nous ruixats ja de matinada, i que podrien ser de neu a força zones. Una nova pertorbació, aquesta més activa, podria arribar entre dimecres i dijous. L'ambient fred, de ple hivern, està garantit per, com a mínim, tota la setmana vinent.

Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 11 i 17ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 4 i -2ºC, i notable inversió tèrmica de matinada. El vent ha bufat suau entre ponent i garbí, la humitat ha estat baixa, i la visibilitat ha estat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    11,8ºC
T. Mínima:      0,7ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     12,9ºC
T. Mínima:       0,3ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     13,2ºC
T. Mínima:        3,7ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     11,5ºC
T. Mínima:       3,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      16,9ºC
T. Mínima:       -2,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    12,8ºC
T. Mínima:      1,0ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

Sense dades

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    11,8ºC
T. Mínima:      1,8ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada