dijous, 29 de gener del 2015

Dades 29 de gener de 2015

El dia s'ha caracteritzat pels intervals de núvols alts i mitjos que han anat circulant a gran velocitat de nord-oest a sud-est, empesos pel vent fort que bufa a les capes altes de l'atmosfera. Aquesta nit arriba un front que portarà algunes precipitacions al Pirineu, intervals de núvols a la resta, i sobretot un increment molt destacable de la força del vent a partir del vespre, amb màxims entre mitjanit i la matinada, aproximadament. S'esperen cops de vent superiors als 80-90 m/hora, fins i tot puntualment més, amb la qual cosa caldrà prendre precaucions. El màxim de vent podria donar-se entre el sud de l'Anoia, Conca de Barberà, Penedès, Baix Llobregat i Vallès, on els danys podrien ser presents en arbres i infraestructures. Demà a partir de mig matí el vent anirà afluixant, tot i que no deixarà de bufar amb ganes. Dissabte i diumenge tindrem dos dies ventosos, i amb força més fred de cara a diumenge, fred que es podria incrementar la propera setmana. 
 
Les temperatures han estat més altes que les d'ahir, i s'han mogut entre els 9 i 14ºC les màximes, i -2 i 4ºC les mínimes, amb una lleugera inversió tèrmica. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat moderat al matí i fort de cara a la tarda, de ponent.
 
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     9,5ºC
T. Mínima:      2,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     10,2ºC
T. Mínima:      -1,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      10,9ºC
T. Mínima:        1,6ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      8,7ºC
T. Mínima:       2,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,8ºC
T. Mínima:      -0,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,4ºC
T. Mínima:       3,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

Dades no disponibles

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     9,7ºC
T. Mínima:      1,7ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: rosada, vent fort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada