dimecres, 7 de gener del 2015

Dades 7 de gener de 2015

El dia d'avui ha tornat a ser molt semblant al d'ahir, amb boires persistents i espesses a les planes interiors, i sol a la resta, tot i que, a diferència de dies enrere, avui hi ha hagut bancs de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral centrals. Per la resta, poques novetats, i continuem sota la influència d'un anticicló molt potent situat damunt la península i que, a més, té tendència a reforçar-se més demà i divendres, assolint pressions de l'ordre dels 1040 milibars, valor molt elevat i no fàcil d'assolir. Continuarà doncs la mateixa llei de temps, amb boires persistens a l'interior amb ambient fred, i sol a la resta amb temperatures fredes a primera hora i molt suaus de dia, fins i tot més altes que avui. Ara com ara, no es veuen canvis de temps que ens puguin portar precipitacions o freds importants almenys en un termini del 10 dies.

Les temperatures màximes han pujat lleugerament, i s'han situat entre els 3 i 12ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 2 i -3ºC, amb certa inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix de mestral, la humitat ha estat elevada, i la visibilitat ha estat molt dolenta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     5,0ºC
T. Mínima:      3,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     8,7ºC
T. Mínima:      1,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       9,5ºC
T. Mínima:       -1,9ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      3,4ºC
T. Mínima:       1,4ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      12,4ºC
T. Mínima:        0,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     4,4ºC
T. Mínima:      1,6ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     6,3ºC
T. Mínima:     -0,4ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    4,7ºC
T. Mínima:     -0,9ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada