dissabte, 10 de gener del 2015

Dades 10 de gener de 2015

Avui hem tingut un dia que ha començat com els darrers, amb boires molt extenses i espesses per tot l'interior, però a diferència de dies enrere, moltes de les boires s'han desfet a mig matí o migdia, quedant persistents tant sols en les zones situades més a ponent, on no s'han acabat de desfer en tot el dia. La propera nit i matinada les boires podrien tornar a guanyar una mica d'empenta, i demà tindrem un temps una mica més variable que en dies enrere, hi haurà intervals de núvols provocats per la cua d'un front que ens arriba des del nord-oest. Aquest front podria portar alguna lleu precipitació al Pirineu occidental, un augment de la força del vent i una desaparició pràcticament total de les boires, amb baixada de temperatures als llocs que no han estat afectats per la boira. De cara a la setmana vinent, la primera part de la setmana tornaríem a estar sota la influència d'un anticicló, mentre que cap a finals de setmana el temps podria canviar.

Les temperatures màximes han tingut un comportament molt anàrquic: han estat elevades a llocs no afectats per boira, amb valors de 17-18ºC, i més baixos als llocs afectats per boira, tot i això més suaus que dies enrere, amb valors d'entre 8 i 11ºC. La humitat ha estat elevada, el vent fluix de mestral amb algun cop moderat, i la visibilitat molt dolenta al matí, i millor a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     8,5ºC
T. Mínima:      0,9ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    13,8ºC
T. Mínima:     -0,9ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      18,9ºC
T. Mínima:        0,4ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     10,6ºC
T. Mínima:       1,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      17,3ºC
T. Mínima:         1,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     9,4ºC
T. Mínima:     -0,4ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     8,5ºC
T. Mínima:      2,2ºC
Precipitació:  0,4 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     9,2ºC
T. Mínima:      1,2ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada