dimarts, 6 de gener de 2015

Dades 6 de gener de 2015

A grans trets, la jornada ha estat molt semblant a la d'ahir, amb domini total d'un potent anticicló que provoca sol arreu, i boires persistents en aquesta època a l'interior. A diferència d'ahir, però, avui les boires han estat molt més extenses i persistents que no pas ahir, i la majoria d'elles encara continuen ben espesses. La propera nit i demà continuarà la mateixa situació, amb estabilitat i boires extenses i persistents, que de forma puntual podrien ser gebradores. Aquest tipus de temps, amb boires extenses i persistents a les planes interiors, i sol i temperatures suaus a litoral, prelitoral i zones de muntanya, sembla que pot durar força dies més, pel cap baix una setmana.
Les temperatures màximes han baixat de forma sobtada arreu, com a conseqüència de l'aparició de la boira, i s'han mogut entre els  3 i 11ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 2 i -3ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat molt dolenta, i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     3,4ºC
T. Mínima:      0,8ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     7,4ºC
T. Mínima:     -2,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      10,7ºC
T. Mínima:       -2,4ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      4,2ºC
T. Mínima:       0,6ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       7,5ºC
T. Mínima:       -0,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     4,6ºC
T. Mínima:      1,6ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

Sense dades

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    3,9ºC
T. Mínima:     0,8ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada