dimecres, 28 de gener del 2015

Dades 28 de gener de 2015

La jornada d'avui ha estat semblant a la d'ahir, tot i que amb menys boires a primera hora, i hem tingut domini de núvols alts i mitjos que es formen a sotavent de la serralada pirinenca per efecte del vent del nord. Aquests núvols han estat més abundants al matí, quan pràcticament han cobert del tot el cel, i més escassos a la tarda, amb clarianes cada cop més freqüents. La propera nit es formaran de nou algunes boires i demà tindrem núvols i clarianes al matí, i de cara a la tarda es taparà més amb les primeres nevades a la serralada pirinenca i el vent de ponent a mestral que anirà agafant empenta. La nit i matinada del divendres el vent bufarà amb molta força, caldrà prendre precaucions ja que es podrien produir alguns danys. Divendres farà més fred i el vent afluixarà una mica, per tornar a agafar molta força la nit de divendres a dissabte. Dissabte a partir de migdia, i a diumenge, el vent afluixarà una mica però continuarà bufant amb força.
 
Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 7 i 12ºC, i les mínimes entre els 0 i -2ºC, i amb una lleugera inversió tèrmica de matinada. El vent ha bufat fluix amb algun cop moderat de mestral, la humitat ha estat baixa, i la visibilitat ha estat molt bona.
 
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     7,8ºC
T. Mínima:     -0,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      7,2ºC
T. Mínima:      -1,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       8,4ºC
T. Mínima:       -1,9ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      7,0ºC
T. Mínima:       0,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     12,3ºC
T. Mínima:      -2,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      9,4ºC
T. Mínima:      -0,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    10,1ºC
T. Mínima:     -3,7ºC
Precipitació:  0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     8,2ºC
T. Mínima:     -1,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada