divendres, 30 de gener del 2015

Dades 30 de gener de 2015

La jornada s'ha caracteritzat pels cels força tapats tot el dia de núvols mitjos que anaven entrant des del nord-oest, empesos per un fort corrent de vent de mestral arrossegat per una potent depressió situada al nord del continent europeu. Aquesta nit continuarà el cel tapat, les nevades importants a tot el Pirineu, el Port, i ruixats més esporàdics a la resta, de moment de neu per sobre dels 1000 m, però que podria baixar més de cara a la matinada. Demà tindrem un dia variable, amb vent de mestral que es deixarà sentir i la temperatura anirà baixant, amb ambient de ple hivern, ambient que es farà més marcat el diumenge, amb glaçades generals a la matinada, dia amb núvols i clarianes, nevades més suaus al Pirineu i ambient molt fred. Sembla que aquesta dinàmica de fred intens es mantindrà, com a mínim, per tota la setmana vinent.

Les temperatures màximes han estat semblants a les d'ahir, i s'han mogut entre els 9 i 13ºC, mentre que les mínimes han estat més altes per efecte del vent, i pràcticament s'estan donant ara, amb valors d'entre 4 i 8ºC. El vent ha bufat fort de matinada, i durant el dia ha anat afluixant. La humitat ha estat baixa, i la visibilitat bona.
 
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     8,7ºC
T. Mínima:      4,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      8,7ºC
T. Mínima:       3,6ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       9,0ºC
T. Mínima:        4,8ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      9,1ºC
T. Mínima:       3,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,2ºC
T. Mínima:       7,8ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     10,8ºC
T. Mínima:       5,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     10,7ºC
T. Mínima:       7,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     9,3ºC
T. Mínima:      4,5ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: rosada, vent fort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada