dilluns, 12 de gener del 2015

Dades 12 de gener de 2015

Avui hem tingut un nou dia plenament anticiclònic, amb nombroses boires matinals però que, a diferència de dies enrere, s'han desfet molt ràpidament a primera hora del matí, quedant un dia en conjunt assolellat a pràcticament tot el país. Demà ens arriba una cua de front no massa actiu, amb força núvols però sense precipitacions, i amb ambient més aviat fred, independentment de les boires que es tornaran a formar aquesta nit. Dimecres i dijous tindrem temps estable, i divendres arriba un nou front des del nord que portarà ruixats al nord del país, una clara baixada de temperatures a alta muntanya i neu al Pirineu, en especial a la cara nord. Sembla que en dies posteriors el temps es podria inestabilitzar més, amb ambient de ple hivern.

Les temperatures màximes han estat clarament més altes que ahir, i s'han donat valors d'entre els 11 i 18ºC arreu, amb mínimes entre els 1 i -3ºC i una marcada inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona tret de primera hora del matí, i el vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    11,0ºC
T. Mínima:     -1,2ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:    12,4ºC
T. Mínima:     -2,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      14,2ºC
T. Mínima:       -2,7ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     11,5ºC
T. Mínima:       1,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      18,1ºC
T. Mínima:       -3,3ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    12,8ºC
T. Mínima:     -1,3ºC
Precipitació:  0,0 mm

Torà (Segarra) 

Sense dades

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:    11,7ºC
T. Mínima:     -0,5ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada