dijous, 5 de desembre del 2013

Dades 5 de desembre de 2013

El dia ha presentat característiques ben típiques de desembre, amb estabilitat a tot el país i domini majoritari del sol, i amb boires persistents a les planes interiors. Seguim totalment dominats per un extens anticicló situat a tot el sud del continent i que ens afectarà de forma plena no ja tant sols el que queda de setmana, si no que gairebé es pot afirmar que ens afectarà tota la setmana vinent, amb domini del sol a les zones litorals i d'alta muntanya, i boires extenses i persistens a les planes interiors, amb inversions tèrmiques molt marcades i ambient més fred a les valls. No hi ha cap perspectiva de canvis de temps almenys fins el dia 15 i 20 de desembre, pel cap baix.

Les temperatures màximes han estat més fredes que ahir, i s'han assolit valors entre els 4 i 9ºC a la nostra zona, més fredes a les zones dominades per la boira, i amb mínimes entre els 1 i -2ºC. El vent ha bufat fluix de mestral, la humitat ha estat elevada tot el dia, i la visibilitat ha estat dolenta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 2,7ºC
T. Mínima: -0,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 4,9ºC
T. Mínima: -2,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 8,4ºC
T. Mínima: -0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 4,1ºC
T. Mínima: 0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 9,3ºC
T. Mínima: -2,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 4,4ºC
T. Mínima: -0,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 3,4ºC
T. Mínima: -0,5ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada