dijous, 26 de desembre del 2013

Dades 26 de desembre de 2013

Avui hem tingut un dia molt serè, amb alguns núvols que passaven a gran velocitat empesos pel vent, a excepció de la serralada pirinenca on ha estat en tapat i les nevades han estat significatives. Un cop s'ha allunyat la pertorbació que ens va afectar ahir ens ha entrat una massa d'aire més fred i sec de nord-oest, amb la qual cosa s'han allunyat els núvols i les precipitacions. Per la propera nit es preveu que a poc a poc el vent vagi encalmant, i demà el dia començarà amb fred marcat, i segurament amb glaçades a nombrosos indrets. Durant el dia la temperatura es recuperarà i al final del dia es taparà per l'arribada d'un nou front atlàntic poc actiu, que dissabte provocarà cels tapats però sense pluges i amb ambient suau. De nou, un cop s'allunyi el front, el diumenge les temperatures baixaran i el vent de mestral tornarà a apretar.

Les temperatures han estat més baixes, amb valors entre els 5 i 10ºC pel que fa a les màximes, i entre els -1 i 4ºC pel que fa a les mínimes. El vent ha bufat de mestral fort sobretot a la nit i de nou a la tarda, la humitat ha estat baixa, i la visibilitat ha estat excel·lent.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 8,1ºC
T. Mínima: 0,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 8,6ºC
T. Mínima: -0,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 8,8ºC
T. Mínima: 0,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 5,1ºC
T. Mínima: 0,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 10,0ºC
T. Mínima: 4,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 8,1ºC
T. Mínima: 1,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 6,8ºC
T. Mínima: 0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada de matinada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada