dimarts, 31 de desembre del 2013

Dades 31 de desembre de 2013

El darrer dia de l'any s'ha caracteritzat per la nuvolositat força abundant sobretot des de mig matí fins a primera hora de la tarda, quan ens ha creuat un front atlàntic pràcticament desfet i que no ha portat precipitacions enlloc, i fins i tot de cara a la tarda s'ha anat allunyant amb obertura de clarianes de ponent a llevant. 
La nit es presenta moderadament freda, segurament una mica menys que les anteriors, i de cara a demà i els propers dies ens aniran creuant fronts molt poc actius, amb núvols a intervals força freqüents i algunes gotes, per exemple el dijous, i sempre amb temperatura una mica més alta que els darrers dies. El canvi de temps més destacable vindrà el dia 4, amb un front més actiu que ens portarà alguns ruixats, i una ventada posterior de mestral molt intensa. La temperatura llavors serà més baixa.

Les temperatures màximes d'avui s'han mogut entre els 5 i 11ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 0 i els -4ºC, i amb una certa inversió tèrmica a la matinada. El vent ha bufat fluix de ponent, la humitat ha estat més aviat baixa, i la visibilitat ha estat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 5,0ºC
T. Mínima: -2,3ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 5,6ºC
T. Mínima: -2,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 8,2ºC
T. Mínima: -2,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 6,0ºC
T. Mínima: -0,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 11,3ºC
T. Mínima: -3,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 6,6ºC
T. Mínima: -1,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 5,8ºC
T. Mínima: -1,7ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada