dilluns, 16 de desembre del 2013

Dades 16 de desembre de 2013

La jornada ha començat amb boira molt espessa i humida, tot plegat provocat per l'entrada d'una massa d'aire d'origen marítim que ha tapat la meitat est del país i alhora ha ajudat a desfer les boires persistents dels darrers dies a les planes lleidatanes. De moment seguim afectats per un anticicló situat a l'est del continent i que ens afecta de ple, amb molts núvols baixos i boires matinals. Demà el dia començarà tapat i amb boires freqüents, i en general no es veurà massa sol, amb temperatures una mica fredes de dia però molt suaus de nit. Dimecres el dia serà també estable i dijous ens arribarà un front fred amb ruixats força generals que en conjunt serien febles, localment moderats. Divendres tot això s'allunya i entrarà tramuntana i mestral, amb refrescada important sobretot a zones elevades. Sembla que en dies posteriors podríem tenir anticicló, amb vents de ponent i mestral.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 7 i 16ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 4 i -4ºC, amb inversió tèrmica important a primera hora del matí. El vent ha bufat fluix del sud-est, la humitat ha estat elevada, i la visibilitat molt dolenta a primera hora, i regular la resta del dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 9,6ºC
T. Mínima: 0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 15,6ºC
T. Mínima: 3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 13,4ºC
T. Mínima: -0,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 7,5ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 12,1ºC
T. Mínima: -3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 10,4ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 9,1ºC
T. Mínima: 1,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira baixa fins a mig matí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada