dissabte, 28 de desembre del 2013

Dades 28 de desembre de 2013

Avui hem tingut un dia amb intervals de núvols, més abundants al matí i migdia que és quan ens ha afectat un front atlàntic no gaire actiu i que ens ha portat pluges febles. A la tarda s'ha allunyat molt ràpidament quedant un cel en serè, però a darrera hora han aparegut núvols lenticulars que es formen degut a l'impacte del vent del nord sobre la serralada pirinenca, i que es formen a sotavent de les muntanyes, al vessant sud.
De cara a aquesta nit i demà, hi haurà alguns núvols no massa importants, el vent de mestral bufarà amb certes ganes i la temperatures tornarà a ser freda, de ple hivern. Dilluns continuara el temps tranquil al matí, ja que ens afectarà una falca anticiclònica, i dimarts durant el dia augmentaran els núvols ja que a la nit ens arriba un altre front molt poc actiu. Sembla que un front més actiu ens arribaria entre els dies 4 i 5, amb més ruixats i una clara baixada de temperatures posterior.
 
Les temperatures d'avui han estat suaus, amb màximes entre els 10 i 15ºC i mínimes entre els -2 i els 3ºC. El vent ha bufat molt fluix de ponent al matí, girant a mestral moderat a fort durant la tarda, la humitat ha estat elevada al matí i baixa a la tarda, i la visibilitat molt bona a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 11,2ºC
T. Mínima: 3,0ºC
Precipitació: 1,3 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 10,8ºC
T. Mínima: 4,1ºC
Precipitació: 2,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 11,7ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 2,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 11,4ºC
T. Mínima: 5,8ºC
Precipitació: 0,2 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 13,6ºC
T. Mínima: 1,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 13,4ºC
T. Mínima: 5,2ºC
Precipitació: 3,2 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 11,3ºC
T. Mínima: 4,2ºC
Precipitació: 0,4 mm
Fenomens observats: rosada a la matinada, pluja feble a migdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada