divendres, 13 de desembre del 2013

Dades 13 de desembre de 2013

La jornada d'avui ha estat caracteritzada per la presència de boires molt extenses a les planes interiors, la major part d'elles persistents i gebradores, sobretot als punts més alts de l'altiplà, on ja ha començat a deixar gruixos significatius: (imatge de Calaf a primera hora de la tarda)
 

La previsió indica que demà al matí ens creuarà un petit front fred, amb augment dels núvols i algun petit ruixat a zones de muntanya. Cal veure si aquest front serà capaç de moure les boires interiors, si és així, demà podria sortir el sol, si no, continuarà la gebrada i el fred molt intens, mentre que diumenge l'estabilitat  tornarà a ser absoluta, amb més boires interiors. Com a avanç de cara a la propera setmana, sembla que tindrem anticicló potent la primera part de la setmana,i que de cara a la segona part de la setmana vinent podrien afectar-nos diferents cues de fronts de ponent, sembla que poc actives però que podrien fer aixecar les boires de ponent.

Les temperatures d'avui han estat molt fredes, amb màximes compreses entre els -1 i els 7ºC i mínimes entre els -1 i -5ºC. El vent ha bufat fluix de mestral, la humitat ha estat molt elevada, i la visibilitat molt dolenta.


 

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: -1,0ºC
T. Mínima: -3,2ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 1,1ºC
T. Mínima: -4,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 7,1ºC
T. Mínima: -4,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: -0,9ºC
T. Mínima: -3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 4,8ºC
T. Mínima: -2,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 0,0ºC
T. Mínima: -1,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 0,0ºC
T. Mínima: -3,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats:boira baixa, gebre, glaçada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada