dimarts, 17 de desembre del 2013

Dades 17 de desembre de 2013

Avui hem tingut un dia força ennuvolat, tot i que amb clarianes i ja sense les boires persistents de les comarques de ponent. Seguim afectats per l'anticicló centreuropeu, que ens envia una massa d'aire molt humida d'origen marítim que provoca aquests bancs de núvols baixos i que fins i tot han arribat a deixar quatre gotes al litoral. Demà la situació canvia poc, continuarà la humitat i els núvols, amb boires matinals i ullades de sol a migdia. Dijous ens arriba un front que serà una mica actiu i provocarà cels tapats i pluges arreu, en conjunt febles però que podrien ser puntualment moderades, amb refrescada posterior, entrada del mestral i de nou retorn a l'estabilitat el cap de setmana. Com a primer avanç per la propera setmana, i amb una fiabilitat molt baixa,sembla que entre Nadal i Sant Esteve ens creuaria un front moderadament actiu amb pluges, i temperatures que no serien massa fredes.

Les temperatures màximes del dia s'han enfilat entre els 10 i 14ºC, mentre que les mínmes s'han situat entre els 2 i 6ºC, amb inversió tèrmica de matinada. La humitat ha estat elevada, la visibilitat bona i el vent, fuix de direcció sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 11,8ºC
T. Mínima: 2,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 10,6ºC
T. Mínima: 3,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 12,3ºC
T. Mínima: 2,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 11,0ºC
T. Mínima: 4,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 13,5ºC
T. Mínima: 4,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 12,2ºC
T. Mínima: 6,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 11,6ºC
T. Mínima: 5,3ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada de matinada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada