dilluns, 18 de novembre del 2013

Dades 18 de novembre de 2013

El dia avui ha estat ben tapat, i ha continuat la pluja sobretot a la matinada amb intensitat, i ja menys intensa però continuada durant bona part del dia, amb registres acumulats molt importants (a Calaf portem 120,1 mm des de dissabte a primera hora del matí), quantitat que feia molts anys que no s'assolia en un mateix temporal.
A partir d'ara la situació canvia, i la pertorbació es va allunyant cap a l'est, afavorint l'entrada d'una massa d'aire més freda del nor, però també més seca. Demà al matí encara hi haurà restes d'inestabilitat, però el vent de mestral que bufarà fort escamparà els núvols i les boires que probablement hi haurà a primera hora. I per dies següents, dominarà el vent del nord amb fred d'hivern i potser amb ruixats algun dia, com ara divendres, i que podrien ser neu a cotes baixes, tot i que amb poca precipitació. 

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 8 i 11ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 6 i 9ºC, amb vent moderat de llevant que ha girat a mestral al vespre, humitat molt alta i visibilitat força dolenta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 9,2ºC
T. Mínima: 6,9ºC
Precipitació: 28,6 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 10,5ºC
T. Mínima: 6,5ºC
Precipitació: 4,5 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: 6,9ºC
Precipitació: 13,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 8,2ºC
T. Mínima: 6,5ºC
Precipitació: 52,5 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: 9,3ºC
Precipitació: 34,2 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 10,1ºC
T. Mínima: 7,6ºC
Precipitació: 39,6 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 9,2ºC
T. Mínima: 5,3ºC
Precipitació: 16,7 mm (des de les 8 del matí fins les 19 hores)
Fenomens observats: pluja, boira baixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada