divendres, 15 de novembre del 2013

Dades 15 de novembre de 2013

Avui el dia ha començat serè a bona part del país, però amb nevades importants a la serralada pirinenca, producte de l'entrada d'una massa d'aire fred d'origen àrtic que ens afecta des de la nit passada. A partir de migdia han començat a aparéixer núvols mitjos, però amb presència de clarianes i sense més conseqüències. Aquesta nit i en dies propers el temps es complica:  aquesta massa d'aire fred que ha anat entrant avui originarà una depressió dins del mar que començarà a fer augmentar la inestabilitat ja a la propera matinada, amb cel tapat i les primeres pluges que aniran entrant de mar a terra. Demà podria ser un dia plujós, per bé que les quantitats d'aigua encara no estan molt clares respecte a la nostra zona. Sembla que el màxim de pluja es donaria al litoral i prelitoral sud, amb menor quantitat en d'altres zones. Ambient fred i amb vent destacable de llevant a gregal. Diumenge podria continuar la inestabilitat, i fins i tot a inicis de la propera setmana.

Les temperatures han estat clarament més baixes, amb màximes situades entre els 8 i 15ºC i mínimes entre els 0 i 4ºC. El vent ha bufat de mestral moderat al matí, migdia i fins la tarda en que ha encalmat, humitat baixa i molt bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 11,0ºC
T. Mínima: 1,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 7,8ºC
T. Mínima: 2,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 10,7ºC
T. Mínima: 3,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 8,8ºC
T. Mínima: 0,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 14,6ºC
T. Mínima: 1,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 11,2ºC
T. Mínima: 1,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,1ºC
T. Mínima: 1,8ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada