dimecres, 15 de maig del 2013

Dades 15 de maig de 2013

El temps avui ha estat molt inestable, degut a l'entrada d'un front fred ben actiu procedent del Cantàbric que ha topat amb una massa d'aire temperada i humida de la mediterrània, amb precipotacions que al matí han estat irregulars, i que a la tarda s'han generalitzat i han estat puntualment intenses, amb algunes quantitats que han superat els 50 litres a diferents punts, i molts cops amb tempesta. Aquesta nit les precipitacions continuaran, tot i que amb menys intensitat i de forma més espaiada, ja que el front a poc a poc s'anirà allunyant cap a l'est, i demà el dia serà més tranquil, tot i que amb algunes nuvolades i vent de mestral que a estones serà moderat. Divendres ens afectarà una nova pertorbació amb més pluges, i el cap de setmana serà variable, amb estones de sol però risc de xàfecs, i temperatures poc altes. Sembla que aquest temps insegur pot continuar encara uns quants dies més.

Les temperatures màximes d'avui han baixat de forma notable, i s'han assolit valors a la zona entre els 13 i 17ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 7 i 10ºC, amb vent fluix variable fins a la tarda, i llavors ha començat a entrar mestral que ha bufat moderat a estones. La visibilitat ha estat força dolenta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals fins les 21 hores)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 14,3ºC
T. Mínima: 8,0ºC
Precipitació: 29,6 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 13,8ºC
T. Mínima: 8,2ºC
Precipitació: 31,7 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 14,1ºC
T. Mínima: 8,7ºC
Precipitació: 28,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 12,7ºC
T. Mínima: 6,8ºC
Precipitació: 26,3 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,5ºC
T. Mínima: 10,4ºC
Precipitació: 46,2 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 15,8ºC
T. Mínima: 8,2ºC
Precipitació: 44,2 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 16,4ºC
T. Mínima: 8,4ºC
Precipitació: 4,5 mm
Fenomens observats: rosada, boira, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada