dimarts, 14 de maig del 2013

Dades 14 de maig de 2013

Avui el temps ja ha començat a canviar des de primera hora, amb molts núvols baixos que s'han desfet ràpidament, i després bandes de núvols prims que precedien a l'entrada d'una pertorbació des del sud. A partir de mig matí s'ha començat a tapar i a ploure de manera feble, començant per ponent i el sud, i de cara a la tarda les pluges han agafat més empenta i extensió. Aquest vespre i nit seguiran les pluges intermitents, febles a moderades tot i que de forma puntual podria caure alguna tempesta, i demà ens arriba un front fred actiu que intensificarà les pluges de manera notable, des del matí fins al vespre a tot el país, amb temperatures baixant de forma decidida. Sembla que la resta de setmana es podria caracteritzar per un temps insegur, amb un emossament d'aire fred en alçada que portaria núvols, clarianes i ruixats irregulars, amb temperatura més baixa del normal, per uns quants dies.

Les temperatures màximes d'avui han estat clarament més baixes que no pas les d'ahir, amb valors entre els 15 i 19ºC, mentre que les mínimes han pujat i s'han situat entre els 7 i 9ºC, amb vent fluix amb cops moderats del sud-est, i mala visibilitat en general.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals fins les 19 hores)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 16,5ºC
T. Mínima: 8,2ºC
Precipitació: 1,6 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 19,4ºC
T. Mínima: 8,9ºC
Precipitació: 5,9 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 18,8ºC
T. Mínima: 7,2ºC
Precipitació: 1,8 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 15,6ºC
T. Mínima: 8,0ºC
Precipitació: 2,3 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,4ºC
T. Mínima: 7,4ºC
Precipitació: 3,1 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 17,4ºC
T. Mínima: 8,8ºC
Precipitació: 1,7 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 20,2ºC
T. Mínima: 5,2ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada