dilluns, 7 de gener del 2013

Dades 7 de gener de 2013

Avui de nou hem tingut un dia pràcticament calcat al d'ahir, amb domini del sol entelat per intervals de núvols prims, i boires espesses i persistents a ponent amb ambient molt fred en aquella zona, mentre que degut al vent hi ha hagut zones de muntanya que han tingut temperatures exageradament elevades. Per aquesta nit, demà i dimecres tot continua igual, tot i que poc a poc la temperatura sobretot a les zones altes anirà baixant i les boires seran una mica més extenses i persistents. Sembla que de cara a finals de setmana la temperatura baixaria bruscament i ens podria afectar una pertorbació freda des del nord, amb possible inestabilització. La baixada de les temperatures és molt probable, però no encara la inestabilitat, ja que dependria de la posició exacta final de la pertorbació, fet que avui en dia encara no es pot confirmar.

Les temperatures d'avui han continuat molt suaus i molt semblants a les d'ahir, amb valors de les màximes compresos entre els 10 i 16ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 5 i -2ºC i un dia més amb marcada inversió tèrmica. El vent ha seguit bufant de mestral (nord-oest) més aviat fluix, amb algun cop moderat al matí.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 10,1ºC
T. Mínima: 2,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 12,9ºC
T. Mínima: 3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 15,5ºC
T. Mínima: 1,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 10,2ºC
T. Mínima: 4,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,1ºC
T. Mínima: -1,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 11,0ºC
T. Mínima: 1,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: 1,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada