dissabte, 12 de gener del 2013

Dades 12 de gener de 2013

Avui el dia ha començat fred i amb algunes boires matinals, per bé que a la major part del país ha dominat el sol de forma plena fins a migdia, en una continuació del temps anticiclònic de dies enrere. De cara a la tarda han començat a entrar núvols des de ponent com a avançada del front que ens afectarà les properes hores. La previsió per la propera nit indica un augment més clar dels núvols i ruixats febles i dispersos que podrien durar fins a la matinada o mig matí màxim, i no sembla que hagin de ser massa importants tret de la zona pirinenca, on cauran amb més intensitat i amb nevades que aniran guanyant força i extensió, mentre que al centre i sud del país el cel s'aclariria de cara a la tarda degut a l'entrada del mestral fort. Pels propers dies amb els models actuals cal preveure una entrada d'aire fred moderadament important que ens podria afectar durant bona part de la setmana vinent. En principi no sembla que hi hagi d'haver precipitacions significatives, però no es poden descartar enfarinades puntuals. El vent bufarà fort del nord i nord-oest els propers dies.

Les temperatures d'avui han pujat de forma moderada, i s'han assolit valors compresos entre els 7 i 11ºC pel que fa a les màximes, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 0 i -5ºC, de nou amb inversió tèrmica molt marcada. El vent ha bufat fluix del sud-oest.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 7,8ºC
T. Mínima: -1,6ºC
Precipitació: 0,2 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 8,5ºC
T. Mínima: -3,2ºC
Precipitació: 0,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 9,0ºC
T. Mínima: -3,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 7,6ºC
T. Mínima: -0,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 11,4ºC
T. Mínima: -4,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

Sense dades

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 7,5ºC
T. Mínima: -1,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada