dilluns, 14 de gener del 2013

Dades 14 de gener de 2013

Avui el temps ha tornat a ser ben estable arreu del país tret de la zona pirinenca, on les nevades preferentment a la seva cara nord han anat caient amb intensitat, mentre que a la resta del país predominava el sol amb núvols prims que es formaven per efecte del vent al topar am la serralada pirinenca. D'aquests núvols, que tenen forma de lent, com en aquest exemple d'una foto d'aquesta mateixa tarda feta a Castellfollit de Riubregos, se'ls anomena lenticulars:





La previsió per aquesta nit indica un augment dels núvols degut a una pertorbació que viatja de nord a sud i que ens afectarà la propera matinada i demà al matí, amb cels tapats, nevades molt destacables a la serralada pirinenca i no es descarta que caigui alguna feble nevada a la nostra zona, hi ha alguns models que indiquen aquesta possibilitat. De cara a migdia i a la tarda s'obriran clarianes al centre i sud del país, amb vent intens i desaparició dels ruixats, i temperatures força fredes. La resta de la setmana sembla que el temps serà variable, ventós i moderadament fred, amb alguns ruixadets coincidint amb el pas de línies frontals no massa actives. No es preveuen de moment situacions de freds intensos i nevades destacables.

Les temperatures d'avui han pujat una mica pel que fa a les màximes, amb valors compresos entre els 5 i 10ºC,mentre que les mínimes han baixat i han donat valors entre els 0 i -3ºC, amb vent fluix i algun cop moderat de mestral.


Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 5,8ºC
T. Mínima: -2,0ºC
Precipitació: 0,2 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 6,1ºC
T. Mínima: -2,7ºC
Precipitació: 0,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 5,7ºC
T. Mínima: -1,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 4,7ºC
T. Mínima: -2,0ºC
Precipitació: 0,1 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 10,0ºC
T. Mínima: 0,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 7,0ºC
T. Mínima: -0,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 4,8ºC
T. Mínima: 2,1ºC
Precipitació: 0,1 mm
Fenomens observats: pluja, aiguaneu, boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada