divendres, 18 de gener del 2013

Dades 18 de gener de 2013

El temps d'avui ha estat força insegur, amb un cel ben tapat pràcticament tot el dia i amb precipitacions febles degudes al pas d'un front càlid. En un primer moment han estat de neu en cotes força baixes degut a l'aire fred acumulat en zones interiors, però ràpidament la cota s'ha enfilat  i la tarda ha tornat a ploure de manera feble.  La previsió per aquesta nit és de pluges que poc a poc s'aniran generalitzant i intensificant, i demà ens espera un dia plujós degut al pas d'una profunda pertorbació però no molt fred, ja que la massa d'aire que ens afectarà és força temperada. La pertorbació de demà començarà a allunyar-se de cara a la nit-matinada de diumenge, amb clarianes i una baixada contundent de la temperatura que podria portar de nou la neu a cotes més aviat baixes, mentre que diumenge el temps serà insegur amb tendència a l'estabilitat, i amb vent del nord bastant fort. La setmana vinent començarà força freda, amb temperatures de ple hivern.

Les temperatures d'avui s'han mogut entre els 6 i 11ºC pel que fa a les màximes, mentre que les mínimes han anat des dels 0 als -4ºC, amb vent fluix de nord-oest que ha anat girant a sud-oest a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 5,8ºC
T. Mínima: -1,6ºC
Precipitació: 0,3 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 8,1ºC
T. Mínima: -2,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 8,7ºC
T. Mínima: -3,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 7,4ºC
T. Mínima: 0,5ºC
Precipitació: 1,4 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: -2,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 7,7ºC
T. Mínima: 0,7ºC
Precipitació: 0,7 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 8,6ºC
T. Mínima: 1,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, parheli, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada