dissabte, 26 de gener del 2013

Dades 26 de gener de 2013

Avui hem tingut un dia molt canviant des del punt de vista meteorològic: amb una matinada que ha començat inestable amb el pas d'un front no massa actiu però que ha donat febles precipitacions que han estat de neu a la nostra zona, fins i tot amb alguna lleu emblanquinada. A partir de primera hora del matí els núvols s'han anat enretirant ràpidament i ha quedat un matí amb força clarianes, i una tarda ja amb domini del sol tot i que han aparegut alguns núvols prims per ponent de cara al vespre. Aquesta nit es presenta amb intervals de núvols i menys freda que les anteriors, i de cara a demà anirà augmentant la nuvolositat de cara a la tarda, amb pluges febles al vespre i nit pel pas d'un nou front. Dilluns al matí s'allunyaria ràpidament, entraria el vent de mestral amb ganes i el temps s'estabilitzaria del tot. A partir de dimarts es confirma l'arribada d'un potent anticicló amb estabilitat total, encalmament dels vents, sol i boires matinals, i temperatures suaus de dia i fredes de nit, almenys fins a final de setmana.

Les temperatures màximes d'avui han estat força més altes que en dies enrere, i s'han assolit a la tarda valors entre els 10 i 15ºC arreu de la nostra zona, mentre que les mínimes de la nit passada s'han mogut entre els 2 i -2ºC, amb vent de mestral entre fluix i moderat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:11,9ºC
T. Mínima: -1,4ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 13,0ºC
T. Mínima: -2,0ºC
Precipitació: 0,7 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 12,3ºC
T. Mínima: -0,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 10,3ºC
T. Mínima: 0,5ºC
Precipitació: 0,8 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 15,3ºC
T. Mínima: 2,4ºC
Precipitació: 0,1 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 12,8ºC
T. Mínima: 0,4ºC
Precipitació: 0,5 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 5,7ºC
T. Mínima: -1,7ºC
Precipitació: 0,3 mm
Fenomens observats: glaçada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada