diumenge, 2 de desembre del 2012

Fotografies de la setmana (26 de novembre a 2 de desembre de 2012)

Dilluns 26 de novembre: l'arribada de la tardor comporta un canvi en la coloració de les fulles d'arbres i arbustos, normalment coincidint amb els primers freds. En aquesta imatge d'una fulla d'om presa des de Castellfollit de Riubregos s'aprecia com la full canvia de color. En pocs dies es tornarà marronosa i caurà empesa pel vent:







Dimarts 27 de novembre: el dia va ser molt inestable i ennuvolat degut a la formació d'una profunda pertorbació damunt nostre que va portar pluges i nevades a les muntanyes, ja que l'aire humit es va barrejar amb una massa d'aire molt fred, i fins i tot es van observar volves de neu a Calaf. En aquesta imatge presa des dels dipòsits d'aigua a primera hora de la tarda s'aprecia un cel ben tapat i ambient plujós i humit, poca estona abans de caure les volves de neu:





Dimecres 28 de novembre: el dia va ser tapat i ben fred, amb vent cada cop més fort. La neu caiguda el dia abans a les zones de muntanya es conservava perfectament, com en el cas d'aquesta fageda de la zona de Vidrà (Osona), situada a uns 1.200 m i on hi havia 6-7 cm de neu:





Dijous 29 de novembre: el dia va ser mig ennuvolat i molt ventós i desagradable, amb un tel de núvols mitjos (altostrats) com aquests de la imatge que entelaven el cel i impedien que el sol escalfés:





Divendres 30 de novembre: el dia va ser assolellat a migdia i a la tarda, amb vent tot i que menys fort que el dia abans, i amb alguns intervals de núvols prims poc importants, com es veu en aquesta imatge presa des de Calaf:





Dissabte 1 de desembre: després d'un matí amb boira i gebrada, va quedar un migdia i tarda ben assolellats tot i que molt freds. La visibilitat era molt bona i la lluminositat del cel elevada per l'època, tal i com es podia comprovar als plans de Conill:





Diumenge 2 de desembre: el dia ha estat força assolellat però de nou bastant fred, ja que l'entrada freda que hi ha hagut durant la setmana ha acumulat molt aire fred a tot l'interior i en aquesta època del'any costa molt que s'enretiri. En general ha predominat el sol, tot i que s'han vist diferents núvols lenticulars producte de l'impacte del vent del nord a la serralada pirinenca:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada