dijous, 20 de desembre del 2012

Dades 20 de desembre de 2012

La jornada d'avui s'ha caracteritzat pel temps emboirat al matí, i amb força núvols a la tarda que no han portat pluja i que s'han degut al pas d'una nova cua de front molt poc actiu. Continuem una jornada més en aquesta dinàmica de temps més aviat tranquil, amb domini dels núvols alts i mitjos i amb boires matinals. El cap de setmana es presenta molt estable ja que tindrem l'anticicló ben aprop i situat de tal manera que ens afavorirà l'entrada d'una massa d'aire força temperada, amb la qual cosa les temperatures pujaran força, sobretot en zones altes i vora mar, quedant una mica més baixes (tot i així molt suaus) en indrets enclotats de l'interior, sobretot els afectats per la boira. Les temperatures arribaran al màxim entre diumenge i dilluns, per baixar clarament el dimarts amb el pas d'un front fred no gaire actiu. Segueix sense veure's cap possibilitat de canvis de temps significatius a mig o llarg termini.

Les temperatures d'avui han estat suaus sobretot fora dels indrets afectats per la boira, i en conjunt s'han assolit valors entre els 7 a 17ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 1 a 4ºC, amb vent fluix de serè (nord-oest).

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 7,2ºC
T. Mínima: 2,0ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 11,0ºC
T. Mínima: 3,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 11,1ºC
T. Mínima: 2,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 9,0ºC
T. Mínima: 4,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 14,0ºC
T. Mínima: 1,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 10,4ºC
T. Mínima: 3,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,1ºC
T. Mínima: 3,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada