dimarts, 18 de desembre del 2012

Dades 18 de desembre de 2012

Avui el dia ha estat força tranquil i assolellat un dia més, amb nombroses boires matinals en llocs enclotats i arrecerats del vent, i una tarda en que han començat a augmentar els núvols per ponent degut a l'aproximació d'un front atlàntic poc actiu. De cara a la nit i demà el cel serà tapat però no s'esperen pluges, com a molt quatre gotes i alguns ruixadets febles al Pirineu. De cara a la resta de la setmana el temps serà estable i cal destacar sobretot la pujada de temperatures que hi haurà el cap de setmana, amb valors primaverals als llocs no afectats per boira, mentre que dilluns la temperatura baixaria en picat amb una setmana vinent que podria ser més insegura, tot i que de moment no es veuen freds intensos a la vista. El meteograma mostra ben clarament totes aquestes possibilitats:

Les temperatures han baixat respecte a les d'ahir i s'han assolit valors entre els 7 i 12ºC pel que fa a les màximes, i entre els 3 i -2ºC pel que fa a les mínimes, amb una certa inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix amb algun cop moderat de serè (nord-oest).


Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 7,5ºC
T. Mínima: 0,6ºC
Precipitació: 0,2 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 8,0ºC
T. Mínima: -1,4ºC
Precipitació: 0,2 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 9,2ºC
T. Mínima: -1,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 7,7ºC
T. Mínima: 2,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 12,2ºC
T. Mínima: -0,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 9,6ºC
T. Mínima: 3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,5ºC
T. Mínima: 4,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada