dissabte, 22 de desembre del 2012

Dades 22 de desembre de 2012

El temps d'avui ha estat bastant semblant al de dies enrere, amb domini de l'estabilitat i tant sols amb intervals de núvols prims que han anat desfilant pel cel sense provocar precipitacions enlloc. Per demà i dilluns al matí la situació serà la mateixa, fins i tot amb un major domini del sol. El més destacable serà la pujada de temperatura degut a l'entrada d'una massa d'aire d'origen africà, tal i com es pot veure en aquesta imatge de la previsió a 30 hores de la temperatura a 1500 metres d'alçada:
 

A partir de dimarts les temperatures baixaran de cop degut a l'entrada d'un front fred que portarà algunes pluges febles al nord, i una normalització de temperatures la resta de la setmana, amb característiques hivernals.

Les temperatures de la jornada d'avui han estat força suaus, amb màximes entre els 11 i 17ºC, i mínimes entre els 1 i 5ºC amb inversió tèrmica i vent fluix de ponent tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 11,3ºC
T. Mínima: 3,1ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 11,5ºC
T. Mínima: 1,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 12,2ºC
T. Mínima: 1,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 11,6ºC
T. Mínima: 4,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 16,6ºC
T. Mínima: 0,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 12,5ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,6ºC
T. Mínima: 4,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada