dimecres, 19 de desembre del 2012

Dades 19 de desembre de 2012

Avui el dia ha estat molt ennuvolat arreu del país degut a que ens ha estat travessant un front fred atlàntic ben poc actiu, però que porta molta nuvolositat associada, tal i com mostra la imatge del Meteosat de les 5 de la tarda.


Tot i l'abundant nuvolositat, en la seva major part es tractava de núvols prims que no portaven pluja, i fins i tot a estones deixaven veure el sol. Per aquesta nit, i de fet bona part del dia de demà es preveu que continui aquesta nuvolositat tant abundant i sense pluges, amb un cap de setmana que es presenta més assolellat, i amb temperatures que tiraran clarament cap amunt i un ambient que es farà primaveral. Sembla que el dia de Nadal ens afectaria un altre front fred no massa actiu, però que ens portaria una clara baixada de temperatures, de l'ordre de 10ºC i amb un retorn de les condicions més pròpies de l'època. A més llarg termini no es veuen possibilitats de canvis significatiu, i pot ser que el temps estable aguanti ben bé fins a finals d'any.

Pel que fa a les temperatures d'avui, han pujat tant les màximes, amb valors a la nostra zona compresos entre els 8 i 12ºC, com les mínimes, amb valors entre els 2 i 5ºC, i amb vent molt fluix del sud-oest (garbí), i a estones amb calmes.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 10,0ºC
T. Mínima: 3,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 8,5ºC
T. Mínima: 2,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 10,6ºC
T. Mínima: 1,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 9,3ºC
T. Mínima: 5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 11,5ºC
T. Mínima: 3,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 10,0ºC
T. Mínima: 5,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 7,3ºC
T. Mínima: 0,9ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada