divendres, 21 de desembre del 2012

Dades 21 de desembre de 2012

Avui ha començat de forma oficial l'hivern astronòmic a les 12.12 del migdia, tot i que l'hivern climàtic es considera que comença l'1 de desembre i dura fins al 28 de febrer. La nova estació ha entrat amb unes característiques no del tot pròpies per l'època, amb temps suau i bastant monòton, tot i que aquest tipus de temps, encara que pugui semblar-nos estrany, tampoc és tant extraordinari tenir-lo aquests dies. I de moment no es veuen possibilitats de canvis importants que puguin portar fred de debò o precipitacions importants ben bé fins a finals d'any. Entre demà i dilluns al matí ens afectarà una massa d'aire molt temperada que prové del nord del continent africà i que portarà temperatures molt suaus per l'època i temps tranquil ja que ens afecta un anticicló de ple. Dilluns a la nit o dimarts al matí ens afectarà un front fred que portarà alguns ruixats al nord i una contundent  baixada de temperatures, però no vol dir que baixin molt, si no que vindrem de molt amunt. La resta de la setmana es presenta anticiclònica i amb boires matinals a l'interior.

Les temperatures d'avui han continuat en la línia de suavitat dels darrers dies, i les màximes han oscil·lat entre els 10 i 14ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 2 i 6ºC, amb vent no gaire fort entre ponent i mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 10,1ºC
T. Mínima: 2,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 11,3ºC
T. Mínima: 3,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 10,8ºC
T. Mínima: 4,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 10,4ºC
T. Mínima: 4,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 2,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 12,4ºC
T. Mínima: 5,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,4ºC
T. Mínima: 4,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada