diumenge, 2 de desembre del 2012

Dades 2 de desembre de 2012

Avui hem tingut un dia de nou molt fred,per bé que amb més sol que ahir ja que finalment no s'ha format boira a la nit, possiblement degut al vent que ha bufat amb una certa intensitat sobretot a la matinada i matí. El cel s'ha presentat poc ennuvolat i tant sols s'han pogut veure núvols lenticulars (en forma de lent o llentia) que es formen degut a l'impacte del vent del nord damunt la serralada pirinenca i són molt habituals en situacions de varis dies de vent de nord, com és el cas d'aquesta setmana. Per aquesta nit el pas d'un front càlid provocarà alguns núvols, nevades al Pirineu i un augment moderat de la temperatura, amb la qual cosa la propera matinada no serà ni de bon tros tant freda com les últimes. La setmana vinent es presenta amb un anticicló a l'oest i pertorbacions a l'est, amb la qual cosa tindrem força dies de vent del nord, i temperatures força normals per l'època, per tant fredes.

Les temperatures d'avui han pujat una mica respecte a les d'ahir pel que fa a les màximes, amb valors entre els 3 i 9ºC, mentre que les mínimes han continuat molt fredes i s'han situat entre els-3 i -6ºC, amb vent fluix i a estones moderat de nord-oest.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 2,9ºC
T. Mínima: -5,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 4,2ºC
T. Mínima: -6,2ºC
Precipitació: 0,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 6,0ºC
T. Mínima: -3,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 3,2ºC
T. Mínima: -4,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 8,5ºC
T. Mínima: -4,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 5,4ºC
T. Mínima: -4,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 2,1ºC
T. Mínima: -4,0ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, gebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada