dilluns, 24 de desembre del 2012

Dades 24 de desembre de 2012

Avui hem viscut una jornada extraordinària, des del punt de vista meteorològic. La massa d'aire càlid que ens ha afectat des d'ahir a la tarda, juntament amb una molt marcada estabilitat provocada per un anticicló potent, han permès que les temperatures arribin a valors ben poc habituals en determinades zones, sobretot a mitja i gran alçada on s'han batut récords, mentre que a zones baixes la temperatura ha quedat més frenada per efecte de les boires i la inversió tèrmica. Per aquesta nit començarà a augmentar la nuvolositat i demà ens afectarà un front fred no gaire actiu pel que fa a pluges, però sí que remenarà l'atmosfera i escombrarà aquesta massa d'aire tant càlida, fent que baixi de manera molt marcada la temperatura a zones elevades però que es mantingui o pugi una mica a les zones més baixes. La resta de la setmana vindrà caracteritzada per l'estabilitat, el sol i les temperatures suaus fora dels llocs afectats per boira.

Els valors de les temperatures màximes que s'han assolit avui han anat des dels 17 als 20ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 0 i 12ºC, amb una inversió tèrmica descomunal. El vent ha estat pràcticament encalmat tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 19,4ºC
T. Mínima: 5,5ºC
Precipitació: 0,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 18,6ºC
T. Mínima: 7,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

Sense dades

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 19,6ºC
T. Mínima: 11,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 17,8ºC
T. Mínima: 0,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 19,6ºC
T. Mínima: 5,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 14,2ºC
T. Mínima: 3,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada