dilluns, 9 de maig del 2016

Dades 9 de maig de 2016

La setmana ha començat amb un temps ben inestable provocat per la depressió atlàntica situada a l'oest peninsular, i el dia s'ha caracteritzat pels núvols ben abundants tota la jornada i les pluges, força generals al matí i migdia i que a la tarda han quedat més concentrades al nord i nord-est del país. En general entre febles i moderades, però abundants a la cara sud pirinenca. Independentment s'ha format una nova línia de precipitació que ha entrat pel sud-oest i que avança cap al nord-est. En les properes hores podrien caure nous ruixats i alguna tronada a ponent, tot i que aquestes precipitacions serien menys probables com més a l'est. Demà al matí ens llevarem amb boires a l'interior i, un cop es desfacin aquestes, quedarà un matí amb núvols i clarianes. A partir de migdia i a la tarda es formaran nous ruixats que seran irregulars, amb temperatura suau i ambient humit. Entre dimecres i dijous podria augmentar la inestabilitat per tornar a estabilitzar-se una mica el cap de setmana, i amb temperatures suaus uns quants dies més.

Les màximes del dia han anat entre els 13 i 20ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 10 i 13ºC, amb humitat elevada, mala visibilitat i vent fluix de llevant.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  15,3ºC
T. Mínima:   10,4ºC
Precipitació: 6,5 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   14,9ºC
T. Mínima:    10,0ºC
Precipitació: 37,5 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     16,4ºC
T. Mínima:      10,5ºC
Precipitació:   16,8 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    13,8ºC
T. Mínima:     10,1ºC
Precipitació:   3,6 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     19,6ºC
T. Mínima:      12,8ºC
Precipitació:    3,9 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      17,8ºC
T. Mínima:       11,8ºC
Precipitació:     3,8 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      17,9ºC
T. Mínima:       12,4ºC
Precipitació:    10,4 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    14,7ºC
T. Mínima:     11,1ºC
Precipitació:   8,7 mm
Fenomens observats: boirina, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada