divendres, 27 de maig del 2016

Dades 27 de maig de 2016

La jornada d'avui s'ha caracteritzat pel temps força tranquil i pels intervals de núvols alts i mitjos, tal i com ha passat els darrers dies. Seguim sota la influència indirecta d'una depressió situada a l'atlàntic que ens envia masses de núvols alts i mitjos que no provoquen precipitacions, i una massa d'aire càlid d'origen africà impulsada pels vents del sud en capes altes. A curt termini no hi ha canvis i continuarem amb intervals de núvols prims, temperatures altes i vent fluix de llevant. La propera nit tindrem mínimes molt suaus i de cara a demà al matí els núvols a poc a poc aniran augmentant, ja que s'acostarà un front fred per ponent. A partir de migdia i sobretot durant la tarda es produiran ruixats i algunes tronades, no massa intenses en general però que ens podrien arribar a afectar. De cara a la nit el front es retirarà i entrarà el vent de mestral. Diumenge tindrem un dia assolellat, amb bona visibilitat i vent de mestral que bufarà moderat, les temperatures diumenge seran sensiblement més baixes. 

Les temperatures d'avui han pujat respecte ahir, amb màximes entre els 25 i 30ºC i mínimes entre els 10 i 15ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix amb algun cop moderat a la tarda de sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  27,0ºC
T. Mínima:   12,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   28,1ºC
T. Mínima:    13,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     26,8ºC
T. Mínima:      11,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     24,8ºC
T. Mínima:      12,8ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    28,5ºC
T. Mínima:     10,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     29,0ºC
T. Mínima:      14,7ºC
Precipitació:    0.0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      30,0ºC
T. Mínima:       12,4ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    26,2ºC
T. Mínima:     11,9ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada