dissabte, 28 de maig del 2016

Dades 28 de maig de 2016

El dia ha començat amb cel serè o alguns núvols prims que han persistit fins a migdia. A primera hora de la tarda ràpidament han crescut nuvolades que han donat lloc a tempestes que han caigut preferentment al sud, ponent i que han arribat fins al centre del país. Puntualment han estat intenses i amb calamarsa, per bé que la precipitació s'ha distribuït d'una forma molt irregular sobre el terreny. Fins primera hora de la nit es poden repetir nous xàfecs, i en el moment que ens travessi el front fred el vent girarà a ponent i mestral, aturant-se ja les precipitacions. Demà tindrem un dia més estable, amb algunes boires a primera hora i vent que bufarà amb ganes sobretot des de mig matí i fins a la tarda,amb cel clar i bona visibilitat, mentre que cap al nord del país es poden reproduir noves tempestes. Demà la temperatura serà sensiblement més baixa que no pas la d'avui. Dilluns i dimarts tindrem temps estable al sud amb ruixats de tarda al nord del país, vent de mestral i temperatures suaus.

Les màximes d'avui s'han mogut entre els 26 i 29ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 10 i 14ºC, amb humitat moderada, bona visibilitat i vent fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  26,9ºC
T. Mínima:   10,8ºC
Precipitació: 19,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   26,7ºC
T. Mínima:    12,9ºC
Precipitació:  0,4 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     26,5ºC
T. Mínima:      11,2ºC
Precipitació:    0,2 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    26,3ºC
T. Mínima:     14,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     27,7ºC
T. Mínima:      10,0ºC
Precipitació:    0.0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      27,1ºC
T. Mínima:       11,8ºC
Precipitació:    16,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      28,5ºC
T. Mínima:       11,0ºC
Precipitació:     6,8 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    26,5ºC
T. Mínima:     13,7ºC
Precipitació:   inapreciable
Fenomens observats: trons, pluja feble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada