dijous, 12 de maig del 2016

Dades 12 de maig de 2016

El dia ha començat amb cel força serè i amb algunes boires a fondalades, menys extenses que en dies passats. A mesura que ha anat avançant el matí han entrat bandes de núvols prims de sud a nord, a banda de les nuvolades que s'han començat a formar a la serralada pirinenca. A partir de migdia s'han format tempestes bàsicament al nord, tot i que també se n'han format algunes en d'altres zones, i localment han descarregat amb força tot i que amb molta irregularitat. 
A banda d'això, els núvols han augmentat arreu del país. La propera nit serà fresca i es formarà alguna boira, mentre que demà tindrem més sol al matí i a la tarda descarregaran ruixats i tempestes al nord, puntualment podrien baixar fins al centre i arribar fins a la costa, i demà les temperatures seran semblants a les d'avui. Dissabte encara tindrem una mica d'inestabilitat, mentre que diumenge el temps ja serà bastant estable, amb temperatures més altes. Sembla que el temps tranquil i amb temperatures més suaus podria continuar a primers de la propera setmana.

Les màximes del dia han anat entre els 16 i 21ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 3 i 8ºC,amb inversió tèrmica molt marcada a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat molt bona i el vent fluix amb algun cop moderat de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  17,5ºC
T. Mínima:    5,9ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   17,2ºC
T. Mínima:     4,8ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     17,9ºC
T. Mínima:       3,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    16,2ºC
T. Mínima:      7,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     21,0ºC
T. Mínima:       4,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      18,1ºC
T. Mínima:        5,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      19,2ºC
T. Mínima:        2,6ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    17,2ºC
T. Mínima:      8,4ºC
Precipitació:   0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada